Over ons

Roady Rijopleidingen

Het is nu al weer meer dan 40 jaar geleden, om precies te zijn in november 1978, dat de eerste rijles is gereden.

Al sinds het begin gevestigd in Delft. Roady Rijopleidingen is als Autorijschool Roady begonnen, toen nog een eenmanszaak maar al snel moest er iemand bij komen die de werkzaamheden kon ondersteunen.

De rijlessen in die tijd zijn niet meer te vergelijken met de rijlessen nu. Logisch want het is inmiddels veel drukker geworden op de weg.

Er wordt nu veel meer van de kandidaat verwacht dan 35 jaar geleden. Als je toen een beetje met de auto om kon gaan dan was het examen geen probleem.

Nu spelen er andere zaken, zoals: inzicht, anticiperen, zelfstandigheid. Daarom hebben wij bij Roady ook niet stil gezeten want je moet mee met de ontwikkelingen. Ook andere zaken, onder anderen ADHD, faalangst, rijangst, rijproeven bij het CBR speelden toen niet zo’n grote rol. Wij zijn inmiddels uitgegroeid tot specialisten op dit gebied, nadat er vele scholingen en workshops zijn doorlopen.

Ook ontwikkelingen op het gebied van nieuwe auto’s zijn niet aan ons voorbij gegaan Hybride auto’s, elektrische auto’s, allemaal veranderingen waar wij iets mee moesten doen. Jaren geleden hebben wij dan ook een Toyota Yaris Hybride aangeschaft om ook de mensen die in een automaat willen rijden van dienst te kunnen zijn. Bovendien belasten wij het milieu hier minder mee. Jaren, en veel andere hybride auto’s later rijden we nog steeds in milieuvriendelijke auto’s ook al onze schakel auto’s horen tot de z.g. klasse A.

Naast het geven van rijlessen en theorietrainingen zijn we ook actief bij Veilig Verkeer Nederland, wij begeleiden de mensen die mee doen met de z.g. Broemdagen. Een initiatief van de ANWB, BOVAG en VVN. Op deze dagen kunnen de mensen laten testen of het nog wel verantwoord is om in het verkeer te rijden, ook krijgen zij tips, dat er voor moet zorgen dat ze nog langer verantwoord in het verkeer kunnen blijven rijden.

Kortom, Roady rijopleidingen is uitgegroeid tot een modern bedrijf die op het gebied van rijopleidingen veel te bieden heeft. Het is ook zeker de bedoeling om hier nog lang mee door te gaan.

Wil je teruggebeld worden?

Ik ben Rob

Ik ben nu al meer dan 40 jaar werkzaam als rijinstructeur bij Roady. Ik geef zelf autorijlessen en verzorg de theorie-opleiding. Het materiaal voor deze theorie en het ontwerp van deze webpagina is dan ook min of meer een hobby voor mij geworden. Ik ben nu weer druk bezig geweest met het volgen van diverse opleidingen zoals lesgeven aan mensen met rijangst en faalangst en het lesgeven aan mensen met autisme en ADHD en heb hier ook een erkening in behaald. Ook vind ik het leuk om mensen die een rijtest moeten doen bij het CBR te begeleiden naar deze rijproef. Het autorijles geven en dus werken met mensen vind ik nog steeds erg leuk om te doen en ben dus ook niet van plan op korte termijn hiermee te stoppen.

Vriendelijke groet, Rob

Ik ben Lale

Moeder van een dochter en een zoontje. Naast moederschap geef ik nu ook al vele jaren les bij Roady. Dit doe ik nog steeds met heel veel plezier en enthousiasme. Gelukkig voor mij zijn deze ’twee beroepen’ heel goed te combineren. Ik heb het autorijden altijd al heel erg leuk gevonden en met het lesgeven is daar een extra dimensie bij gekomen: ik haal namelijk heel veel voldoening uit het overbrengen van mijn kennis aan mijn leerlingen. Omdat geen twee leerlingen hetzelfde zijn, is het voor mij ook elke keer weer anders en uitdagend. De een wil snel en is roekeloos en de ander wil langzaam en is angstig. Voor mij staat voorop dat de leerling zich snel op zijn/haar gemak voelt achter het stuur en dat autorijden een leuke ervaring wordt en blijft.

Vriendelijke groet, Lale

Ik ben Eduard

Al geruime tijd ben ik zelfstandige ondernemer. Ik vind het leuk om met mensen om te gaan en hou erg van mijn vrijheid. Geen saaie kantoorbaan maar lekker je tijd zelf in kunnen delen.Vele jaren geleden kwam ik Bert een voormalige rijinstructeur van Roady tegen en daar heb ik mijn stage dan ook gedaan. Van het één kwam het ander en daarom ben ik nu bij Roady gaan rijden. Dit bevalt me erg goed en ben dan ook van plan om dit voorlopig te blijven doen. Het is leuk om mensen iets te leren en daarom is mijn motto ook: Samen gaan wij het rijbewijs halen. Ik hoop je snel te zien in mijn zwarte bolide.

Vriendelijke groet, Eduard

En ik ben Dineke

Samen met mijn man runnen wij de autorijschool al meer dan 40 jaar. Behalve de administratieve kant, geef ik vooral informatie. De laatste jaren ben ik wat actiever in de rijschool omdat ik niet meer buitenshuis werk. Zelf heb ik 18 jaar in de gezondheidszorg gewerkt, en ik heb het al die tijd erg naar mijn zin gehad. Toch vond ik het tijd voor iets nieuws. Autorijles geven zou niks voor mij zijn, maar alles wat er verder mee te maken heeft interesseert mij wel. Bij onze rijschool werken enthousiaste en lieve mensen met gevoel voor hun werk. Wilt u informatie of heeft u vragen dan sta ik u dus graag te woord.

Vriendelijke groet, Dineke